Budite kreativni i osvojite 120 KM! Neka komunalno-urbanistički kaos u Mostaru bude vaša inspiracija (3. ciklus)

Mreža Naše društvo sa zadovoljstvom objavljuje da je kolumna Milenka Margete "Baba s mandarinama" izabrana kao najbolji rad  u 2. ciklusu nagrađivanja u okviru projekta Pravo na grad. 

Čestitamo dobitniku, a sve zainteresirane za sudjelovanje u sljedećem ciklusu nagrađivanja pozivamo...


Baba s mandarinama

Špahtlom je zahvaćao žbuku iz plastične kante i čučeći gletao zid u debelim premazima. Jutro je bilo rosno pa se žbuka loše hvatala. – Prokleta vlaga, mrmljao je. – A? Šta kažeš?, pitala je baba. Nije odgovorio ...


Brine li itko gdje se vozi mulj s pročistača otpadnih voda u Mostaru!?

Za trenutne količine mulja na pročistaču moguće je hitno zbrinjavanje samo na način da se mulj izveze iz BiH i spali na odgovarajućim spalionicama.


Čekajući smrt u Mostaru

Mostar nije samo lijep grad. To je prokleto lijep grad. Toliko lijep da je odvratan. Stihovi:”…i poželjet ćeš ovdje da živiš…” zapravo znače i poželjet ćeš ovdje da umreš. Nekakva paučina protkana je njegovim sokacima, svilena i nježna, a putnik umoran i napaćen, samo joj se prepusti, i čeka kraj. Svaka duša svoga pauka ima.


Pismo Mostaru

Suza mi je zaparala dan. Ne brini. Ova je od smijeha. Povlačim još jednom srčani rajfešlus i u konturama kamenja ispod Starog Mosta tražim sigurno mjesto za inspiraciju...


Komplicirano je

Kolumna/priča Komplicirano je je osvojila drugo mjesto u natječaju za najbolju priču/kolumnu na temu Život u gradu Mostaru za mjesec juni/lipanj.


Njegovo veličanstvo – Stari most

Kolumna/priča Njegovo veličanstvo - Stari most je osvojila prvo mjesto u natječaju za najbolju priču/kolumnu na temu Život u gradu Mostaru za mjesec juni/lipanj.


Predivne mostarske krajnosti

Kolumna/priča Predivne mostarske krajnosti je osvojila prvo mjesto u natječaju za najbolju priču/kolumnu na temu Život u gradu Mostaru za mjesec maj/svibanj.