Voliš grad, čistoću,  javne i zelene površine, dječija igrališta i urbani duh?  Želiš svojim aktivizmom ukazati na problem ili loše stanje parka ispred svoje zgrade, dječjeg igrališta, fontane ili odlagališta otpada, rupa na cestama…?

Dokumentiraj ono što ti smeta u formi teksta, pjesme, kratke priče, kolumne, crteža, videa, fotografije, GIF-a ili kombinacije svih navedenih formi, te nam svoj sadržaj i kontakt podatke pošalji na futura@futura.ba.

U narednih pet mjeseci objavljujemo sadržaje građana/ki koji tematiziraju problem u oblasti komunalnog sektora. Pristigli radovi objavljivat će se na web portalima, www.pravonagrad.ba,  www.abrasradio.info, društvenim mrežama kao i svim zainteresiranim medijima.

U toku trajanja projekta, svaki mjesec stručni žiri će birati najbolji sadržaj, te će autor istog biti novčano nagrađen u iznosu od 120 KM.

Rok za prijavu radova (prvi ciklus) traje do 07.02.2020.

Projekt Pravo na Grad provodi Mreža Naše Društvo uz podršku Veleposlanstva Švicarske u Bosni i Hercegovini. Glavni cilj projekta je unaprijediti kvalitetu življenja u Gradu Mostaru kroz donošenje ključnih razvojnih strategija utemeljenih na željama i potrebama građana.