Pretstavljamo vam novi audio/video uradak iz Mostara. Radi se o suradnji dva mostarska rap umjetnika, Darko Majersky – Mayer (Sove, Malter, KillaRah) i Makk (Revoolucija, 1kroz1) sa poznatim mostarskim ansamblom Mostarske Kiše.

Pjesma “Mostarska Mati“, je zapravo obrada stare pjesme Mostarskih kiša pod istim nazivom. Tematika i aranžman pjesme su potpuno promjenjene, tj. stavljena je u kontekst novog vremena i događanja.

Osvrće se na život u sredini iz koje perspektivni mladi ljudi svakodnevno odlaze na jedan ili drugi način, sve u potrazi za boljim životom.

Kadrovi za spot, kao cijela glazbena produkcija je rađena u Mostaru. Za instrumental je bio zadužen mladi perspektivni producent iz Jajca, Stjepan Jelica – Albino, aranžman i mix Mayer. Pjesma je snimana u Mostaru u Malter studiju i u studiju Pavarotti Centra. Video montažu potpisuje Saša Peševski iz Sarajeva, a režiju i scenarij Omer Hodžić iz Mostara.

Pjesmu je prije tridesetak godina za Mostarske kiše napisao Pero Zubac, a do ideje za novim aranžmanom je došlo, kako za Bljesak.info govori Darko Majersky Mayer, sasvim slučajno, ‘preslušavanjem neke stare glazbe’.

”Tražili smo glazbenu podlogu za neke nove stvari, naišli na ovu pjesmu staru preko trideset godina, i odlučili napraviti nešto novo, što i nema mnogo veze sa starom pjesmom. Uzeli smo nekoliko stihova i kad smo već odlučili raditi novu verziju, htjeli smo pozvati i ‘Mostarske kiše’ koje je u originalu i izvode”, rekao je Mayer.

”Svidio nam se potpuno novi i drugačiji projekt od nama uobičajenih te smo ovu pjesmu, koja govori o realnosti, što je čini još zanimljivijom za slušatelje, odlučili uraditi zajedno”, rekla je za Bljesak.info Amra Dugalić, voditeljica Mostarskih kiša i istaknula kako pjesma govori o želji za boljim životom, koji je danas nažalost, uglavnom izvan granica domovine.

Potraga za boljim životom, dodaje Mayer, samo je jedan od razloga zbog kojih mostarske mati danas ostaju bez sinova.
”Droga, kriminal, autobusi za dijasporu, samo su neki od razloga zbog kojih majke danas ostaju bez svoje djece. Poslušajte pjesmu i bit će vam jasno”, poručio je mostarski reper.

Izvor: Bljesak.info