Zahvaljujući odgovornim građanima upravo smo dobili informaciju i fotografije da se mulj s pročistača koji sadrži opasne materije odvozi na nepoznatu lokaciju.

Skupina građana zastala je kod lokacije pročistača i napravila ovu fotografiju:

Prilikom nastavka vožnje primijetili su tragove mulja na cesti.

Budući da smo snimali postrojenje pročistača 03.07.2019. godine imamo snimak iste lokacije, a ovako je ta lokacija izgledala početkom srpnja.

Prema svemu sudeći netko se odlučio poigrati s metodom „solarnog sušenja mulja“. Tražimo odgovor od gradonačelnika Bešlića tko je odlučio da se na ovaj, vrlo primitivan način, tretira mulj. Sasvim je jasno da je  cilj  bio  povećati udio suhe tvari u mulju, ali se to ne radi na ovaj način, a posebno ne kada je u pitanju mulj koji sadrži opasne spojeve  i to vrlo dobro znaju svi u Gradskoj upravi, a prije svih gradonačelnik Bešlić.

U potpunosti je zanemarena činjenicu da taj mulj u sebi sadrži nedozvoljene količine PAH-ova, TPH, HCH i PCB-a i pitamo se kakve su posljedice kada se iste suše na otvorenom prostoru.

Tražimo da nadležne inspekcije žurno izađu na teren i utvrde tko je odobrio ovu metodu i ono najvažnije, gdje se odvozi ovaj mulj?!!