Mreža Naše društvo već godinama upozorava da je komunalni nered u Mostaru prešao u fazu komunalne katastrofe. Ukazivali smo na problem netransparentnosti u funkcioniranju sustava komunalnih djelatnosti, model krađe i ugrađivanja, problem pročistača koji nije samo pitanje kriminala nego i ugrožavanja zdravlja stanovništva.

Još uvijek čekamo da tužitelj Kemal Maksumić povuče neki konkretan potez i zaustavi ovo ludilo.

“Grčka firma Aktor koja je izvodila radove tužila je Grad Mostar i vodi se spor u Hagu“ – izjavio je tužitelj Maksumić za medije. Kao da je to neka novost, pa davno  je doživotna savjetnica Komadina izjavila: “U Hagu se vodi arbitražni postupak vezano za pročistač“. Dotična je malo to zaspinala i upakirala, po svom dobrom starom običaju.

Možda je ova vijest nekoga iznenadila, nas nije, jer smo davno upozorili da je stanje katastrofa. Nije bilo prostora za sumnju, jer su nam izvori bili vrlo pouzdani, bivši gradonačelnik i bivša/sadašnja savjetnica, pa zar može bolje!

Kao dokaz, priložili smo isječke iz zapisnika s kolegija gradonačelnika, do kojih smo došli, naravno, neslužbenim kanalima.

Bilo je to vrijeme kada naš današnji gradonačelnik nije ni sanjao da će se baviti ovim temama. On je možda novi igrač, ali se nažalost okružio starim, provjereno kompromitiranim. Sigurni smo, da negdje u ladicama daleko od očiju javnosti, leže svi zapisnici s kolegija gradonačelnika, baš kao i izvješća o svim revizijama, koje je u proteklih 8 godina bez gradskog vijeća, realizirala Služba za unutarnji nadzor.

To je lektira koju mora pročitati gradonačelnik, ali i svi vijećnici. Do tada, ako imaju bilo kakve sumnje vezano za opravdanost tužbe Grka protiv Grada Mostara/Vodovoda, pozivamo ih da pogledaju prilog iz naše arhive:

Mi u pravosuđe odavno ne vjerujemo.  Ne znamo kakvi su ti u Hagu, ali smo sigurni, da bi Bešlić i Komadina bili odlični svjedoci, nažalost, u korist Grka!