Voliš grad, čistoću, javne i zelene površine, dječija igrališta i urbani duh?  Želiš svojim aktivizmom ukazati na problem ili loše stanje parka ispred svoje zgrade, dječjeg igrališta, fontane ili odlagališta otpada, rupa na cestama…?

U proteklom period dobili smo brojne uratke građana, a dosadašnji nagrađeni radovi su bili fotomontaža Neretve i Starog mosta, te zanimljiva baba s mandarinama iz Radićeve ulice, šta je sljedeće? Budite kreativni i pošaljite nam svoje radove.

Šta tražimo?

Dokumentiraj ono što ti smeta u formi teksta, pjesme, kratke priče, kolumne, crteža, videa, fotografije, GIF-a ili kombinacije svih navedenih formi, te nam svoj sadržaj i kontakt podatke pošalji na futura@futura.ba.

Tri najbolja rada nagradit ćemo novčanim iznosom od 120 KM.

Rok za prijavu radova (treći ciklus) traje do 31.08.2020.

Pristigli radovi objavit će se na web portalima, www.pravonagrad.ba,  www.abrasradio.info, društvenim mrežama kao i svim zainteresiranim medijima.

Projekt Pravo na Grad provodi Mreža Naše Društvo uz podršku Veleposlanstva Švicarske u Bosni i Hercegovini. Glavni cilj projekta je unaprijediti kvalitetu življenja u Gradu Mostaru kroz donošenje ključnih razvojnih strategija utemeljenih na željama i potrebama građana.