Poziv za učešće u fokus grupama

Mreža Naše društvo objavljuje poziv za učešće građana/ki u fokus grupama na temu stanja zelenih i javnih površina i oblasti komunale.
Predviđeno je plaćanje naknade za učesnike/ce fokus grupa.


Budite kreativni i osvojite 120 KM! Neka komunalno-urbanistički kaos u Mostaru bude vaša inspiracija (3. ciklus)

Mreža Naše društvo sa zadovoljstvom objavljuje da je kolumna Milenka Margete "Baba s mandarinama" izabrana kao najbolji rad  u 2. ciklusu nagrađivanja u okviru projekta Pravo na grad. 

Čestitamo dobitniku, a sve zainteresirane za sudjelovanje u sljedećem ciklusu nagrađivanja pozivamo...


Baba s mandarinama

Špahtlom je zahvaćao žbuku iz plastične kante i čučeći gletao zid u debelim premazima. Jutro je bilo rosno pa se žbuka loše hvatala. – Prokleta vlaga, mrmljao je. – A? Šta kažeš?, pitala je baba. Nije odgovorio ...


Zašto zbrinjavanje mulja sa pročistača košta 500.000 KM, ako je taj mulj “bezopasan”!?

Ono što smatramo zanimljivim je činjenica da se u Planu javnih nabavki za 2020. godina nalazi i stavka „zbrinjavanje mulja s PPOV-a“ a planirani iznos je 500.000 KM. Kakav je to mulj gospodo?! Je li toliko „kvalitetan“ da se jedino može izvesti i spaliti u EU, kao onih 800 t iz 2019.?!


Grlom u “maline” – Kako Ljubo rješava javne nabavke!

Objavljujemo isječak iz Zapisnika Kolegija gradonačelnika Grada Mostara iz 2018. godine da šira javnost vidi kako se u Mostaru raspravlja o javnim nabavkama. Vjerujemo da bi Agencija za javne nabavke mnogo toga imala za naučiti od naše Gradske uprave.


Grad Mostar – Civilna zaštita ili civilna zabluda?

Stožeri/zapovjednici/gradonačelnici/načelnici koji brinu o svojim građanima, osigurali su za njih zaštitne maske, rukavice, dezinfekciona sredstva, a neki čak i dezinfekcione tunele, pakete pomoći za samoizolaciju itd.
A što su od svog štaba/stožera dobili Mostarci?
Upozorenje da ne pale roštilj!
Pogledajte s koliko novca raspolažu…


Novi dokaz – Direktor JP Komunalno potvrdio netransparentno i nezakonito obavljanje komunalnih djelatnosti u Gradu Mostaru!

Naravno, direktor nije planirao da će ovaj dokument dospjeti u javnost, pa je sasvim otvoreno, priznao sve nezakonite aktivnosti,  koje u suradnju s nadležnim gradskim odjelom, provodi već godinama.


Zna li komandant Ljubo da u krizi trebamo komunicirati aktivno?

Kao i svaki put na papiru sve lijepo piše, ali u praksi ne postoji. Nakon godina samovolje, ni najmanje nas više ne iznenađuje kad Gradska uprava Grada Mostara odbije uključiti građane u proces donošenja odluka ili odbije pristup informacijama. Sada, zahvaljujući koroni, znamo da je mrtvo slovo na papiru i ono što u Strategiji piše vezano za  krizno komuniciranje.