Kako izgledaju posude za otpad u vašem naselju?

Ovih dana na adrese Mostaraca pristižu opomene za neplaćene komunalne usluge. Lijepo je vidjeti da su počeli čitati zakone pa su valjda naišli i na Zakon o komunalnim djelatnostima HNŽ-a i pročitali čl 73. kojim je propisano:


Nove cijene i stari problemi u mostarskoj komunali

Na sjednici Gradskog vijeća većinom glasova, usvojene su nove cijene usluga zajedničke komunalne potrošnje. Na prijedlog JP Komunalno povećana je cijena rada radnika u iznosu 10%, a cijena njihovih usluga kada su u pitanju vozila i mehanizacija uvećane su za 25%.


Vijećnička inicijativa – Hoće li loši ugovori biti poništeni?!

Prosječan građanin ne gleda sjednice Gradskog vijeća, a možda je i bolje tako radi očuvanja zdravlja. S druge strane, na tim istim sjednicama može se čuti dosta zanimljivih prijedloga, pitanja, inicijativa. Na posljednjoj sjednici, jedna vrlo zanimljiva inicijativa koja može pokrenuti lavinu drugih sličnih, prošla je ispod medijskog radara. O kojoj inicijativi je riječ pogledajte..


Halo inspekcija! Rokovi su prošli – i što ćemo sad?!

Kako izgledaju posude za otpad u vašem naselju? Je li vam omogućeno selekciono prikupljanje otpada? Jeste li informirani kojim se danima odvozi krupni otpad? Sve navedeno i još mnogo toga, definirano je Odlukom o komunalnom redu i na papiru je sve bajka. Do kada će gradonačelnik Grada Mostara živjeti u svijetu bajki i napokon posložiti prioritete slijedeći slovo zakona? Još prije glasanja, vijećnici su znali da ova odluka, donesena na ovaj način, nema nikakvog smisla. Zašto, pogledajte u prilogu…


Zašto se blokira donošenje ključne odluke za mostarsku komunalu?!

Zakonom o komunalnim djelatnostima HNŽ-a iz 2016. precizno je navedeno koje uvjete mora ispunjavati isporučitelji komunalnih usluga. Samo u Gradu Mostaru ta odluka nije prioritet, a bez te odluke donesene sukladno Zakonu, ulazi se u sferu nezakonitog poslovanja.
Tko sve to podržava i zašto je to loše za Grad Mostar, pogledajte u prilogu…


Ima li u vašem naselju problema sa odvoženjem krupnog otpada?

Grad Mostar povremeno se pretvara u trgovinu namještaja na otvorenom. Tako to bude kada sustav ne funkcionira i kada se radi izvan zakonskog okvira. Krupni otpad trebao bi se odvoziti prema posebnom planu, samo je problem što Grad Mostar nema plan.