Ruševine u Mostaru 5 godina kasnije – Još jedno neispunjeno obećanje Ljube Bešlića! (VIDEO)

Projekt Pravo na Grad startao je početkom 2016. godine. Prva anketa koju smo napravili bila je - Što biste pitali gradonačelnika?  Građani su iskazali ogromno nezadovoljstvo i od ruševina, prljavštine, rupa, nedovršene dvorane  i sl. mi smo prvi video prilog odlučili posvetiti ruševinama, s fokusom na ruševine u samom centru Mostara.

U prilogu smo razgovarali s Ljubom Bešlićem koji nam je dao vrlo konkretno obećanje i način kako će riješiti problem ruševina.
Te 2016. godine Ljubo je dao i vremenski rok i rekao za nekih 3-5 godina, formirao radni tim i uradio jedno veliko NIŠTA.


Moj mali Mostar (VIDEO)

Mreža Naše društvo sa zadovoljstvom objavljuje da je video Eme Tadić jedan od tri nagrađena rada u okviru  javnog poziva i projekta Pravo na grad.
Ema Tadić kreirala je kratku video priču Moj mali Mostar i na taj način poslala  poruku što osjeća i kako vidi svoj Grad.  Nadamo se da će svi oni koji istinski vole Mostar za trenutak zastati i pogledati, poslušati što nam poručuje.


Komunalni šou u Mostaru – Apel građana: “Operite kontejnere i stavite im točkove!”

Kako izgleda komunalni šou na Bijelom Brijegu, zašto se djeca iz tog naselja igraju na „livadama“ Gradske mrtvačnice, kako komunalne usluge funkcioniraju u naselju Zgoni, kao i što muči Cimljane kada su u pitanju komunalne usluge, pogledajte u prilogu ...


Komunalni nered u Mostaru – Kako su Mostarci postali “pingvini”?!

Mreža Naše društvo održala je treću po redu fokus grupu. Ovaj put o komunalnom neredu razgovarali smo sa stanarima naselja i ulica Bulevara, Šantićeva, Carina, Luka, Fejićeva i Stari grad


Iz prve ruke o komunalnom neredu na Rudniku, Aveniji, u Centru 2, Šantićevoj…

Gradonačelnik, načelnici i direktori komunalnih poduzeća nikada nisu dali priliku građanima da kažu što misle o njihovom radu. Zanemarili su principe otvorenosti, transparentnosti i izvrsnosti u svom radu, ali i činjenicu da ti isti građani izravno i neizravno osiguravaju sredstva za njihove plaće. Kao rezultat dobili smo komunalni nered na ulicama Mostara


Koliko plaćamo komunalni nered u Mostaru i kako izgledaju naša naselja?

Kako izgledaju zelene površine i posude za otpad u vašem naselju, Ima li vaše naselje igralište za djecu, koliko često se peru ulice, samo su neka od pitanja koja smo postavili stanarima naselja i ulica Panjevina, Đikovina, Balinovac, Dum, Liska i Franjevačka


Kako je Ljubo Bešlić postao epidemiolog i prepoznao nove rizične skupine?!

I dok su za vrijeme stanja nesreće Mostarci poslušno ostajali doma, prali ruke i šili maske, Ljubo i ekipa su radili punom parom na novim idejama kako smanjiti transparentnost u radu Gradske uprave Grada Mostara.


Grad Mostar – Civilna zaštita ili civilna zabluda?

Stožeri/zapovjednici/gradonačelnici/načelnici koji brinu o svojim građanima, osigurali su za njih zaštitne maske, rukavice, dezinfekciona sredstva, a neki čak i dezinfekcione tunele, pakete pomoći za samoizolaciju itd.
A što su od svog štaba/stožera dobili Mostarci?
Upozorenje da ne pale roštilj!
Pogledajte s koliko novca raspolažu…