Kako izgledaju posude za otpad u vašem naselju?

Ovih dana na adrese Mostaraca pristižu opomene za neplaćene komunalne usluge. Lijepo je vidjeti da su počeli čitati zakone pa su valjda naišli i na Zakon o komunalnim djelatnostima HNŽ-a i pročitali čl 73. kojim je propisano:


Zašto imamo višak novca, a manjak zelenih površina i prljav grad?!

Grad Mostar do sada su kroz razne akcije čistili i zelenilo uređivali, studenti, gospodarstvenici, civilna zaštita, vojska, a sada su im se kroz financiranje projektnih aktivnosti priključile i strane ambasade. Svi oni imaju dobre namjere, vide ljudi da nam treba pomoć, ali nismo sigurni da razumiju suštinu problema. Za sve one koji misle da nam treba financijska pomoć, pogledajte koliko imamo, a koliko smo sposobni potrošiti…


Nove cijene i stari problemi u mostarskoj komunali

Na sjednici Gradskog vijeća većinom glasova, usvojene su nove cijene usluga zajedničke komunalne potrošnje. Na prijedlog JP Komunalno povećana je cijena rada radnika u iznosu 10%, a cijena njihovih usluga kada su u pitanju vozila i mehanizacija uvećane su za 25%.


Hoće li VSTV pomoći Mostarcima da dobiju zakonom zajamčene komunalne usluge?!

Pune 3 godine ( i 4 mjeseca) čekali smo da tužitelj krene s ozbiljnim istražnim radnjama. U međuvremenu, za pomoć smo se obraćali i glavnom županijskom tužitelju Zdenku Kovaču. Uputili smo urgenciju, te  dobili odgovor da je izvršio uvid u spis i da je poduzeto više istražnih radnji da se radi o obimnom spisu u kojem je potrebno poduzeti „još neke radnje“. Od tada je prošlo skoro godinu dana i mi još uvijek čekamo te „još neke radnje“.


Vijećnička inicijativa – Hoće li loši ugovori biti poništeni?!

Prosječan građanin ne gleda sjednice Gradskog vijeća, a možda je i bolje tako radi očuvanja zdravlja. S druge strane, na tim istim sjednicama može se čuti dosta zanimljivih prijedloga, pitanja, inicijativa. Na posljednjoj sjednici, jedna vrlo zanimljiva inicijativa koja može pokrenuti lavinu drugih sličnih, prošla je ispod medijskog radara. O kojoj inicijativi je riječ pogledajte..


Halo inspekcija! Rokovi su prošli – i što ćemo sad?!

Kako izgledaju posude za otpad u vašem naselju? Je li vam omogućeno selekciono prikupljanje otpada? Jeste li informirani kojim se danima odvozi krupni otpad? Sve navedeno i još mnogo toga, definirano je Odlukom o komunalnom redu i na papiru je sve bajka. Do kada će gradonačelnik Grada Mostara živjeti u svijetu bajki i napokon posložiti prioritete slijedeći slovo zakona? Još prije glasanja, vijećnici su znali da ova odluka, donesena na ovaj način, nema nikakvog smisla. Zašto, pogledajte u prilogu…