Švedski ambasador kritizirao mostarsku vlast: Želimo vidjeti rezultat za novac koji smo uložili

Ambasador Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini Anders Hagelberg boravio je danas u Mostaru povodom dodjele certifikata prvoj generaciji studenata iz softvera Pipestres. Istkoristio je tu priliku da iznese i niz ozbiljnih kritika na račun lokalne vlasti i raspolaganja novcem koji je Švedska donirala Mostaru.


Komunalno ludilo u gradu Mostaru – Novi biseri iz Gradske uprave i komunalnih poduzeća

Mreža Naše društvo 05.12.2017.godine uputila je novi set pitanja komunalnim poduzećima i Gradskoj upravi, kao i konkretan zahtjev za Gradsku upravu i nadležne odjele/službe.  Zakonski rok za dostavljanje odgovora/dokumenata je prošao, te je red da o istima informiramo javnost.


Komunalna nepogoda u Gradu Mostaru: Nova pitanja za Gradsku upravu, komunalna poduzeća i Općinski sud

Sukladno aktivnostima najavljenim na press konferenciji, Mreža Naše društvo 05.12.2017.godine uputila je novi set pitanja komunalnim poduzećima i Gradskoj upravi, kao i konkretan zahtjev za Gradsku upravu i nadležne odjele/službe. Kako bismo ih podsjetili na rok od 15 dana, propisan Zakonom o slobodi pristupa informacijama još jednom javno objavljujemo sva pitanja. Krenimo redom:


Zbog šutnje administracije Gradske uprave Grada Mostara i javnih komunalnih poduzeća, zatražena reakcija nadležnih županijskih i federalnih institucija

Građani imaju pravo znati kako izgleda katastar zelenih površina, program zajedničke komunalne potrošnje, mjesečni operativni planovi, koliko komunalna poduzeća imaju zaposlenih i sl. U normalnim lokalnim zajednicama ovakve i slične informacije se mogu naći i na službenim web stranicama.


Komunalni nered u Mostaru – 18 pitanja na koja nadležni ne žele odgovoriti!

Građani imaju pravo znati tko i na koji način troši proračunska sredstva namijenjena za održavanje javne higijene i zelenih površina. Također, građani imaju pravo znati, zašto se iznosi za ove dvije stavke značajno povećavaju iz godine u godinu, dok istovremeno Grad Mostar postaje sinonim za prljav i neuređen grad.


VIDEO: Mreža Naše Društvo – prezentacija druge faze projekta “Pravo na grad”

Na press konferenciji govorili su predstavnici organizacija koje čine koaliciju “Naše društvo” i realizuju projekat “Pravo na grad”, Majda Šehić, iz Centra za psihološku podršku Sensus, Husein Oručević ispred OKC Abrašević i Marin Bago, iz organizacije Futura.


Prezentacija brošure „Proračun za građane“ u Abraševiću

Tri nevladine organizacije OKC Abrašević, Futura i Udruženje mladih psihologa udružene u mrežu “Naše društvo”, predstavile su u Mostaru brošuru pod nazivom "Proračun za građane".


Odabrane najbolje priče – kolumne o gradu Mostaru za mjesec juli/srpanj!

Mreža Naše društvo sa zadovoljstvom objavljuje rezultate natječaja za najbolju priču/kolumnu na temu život u gradu Mostaru za mjesec juli/srpanj.


Poslušajte pjesmu o tugama mostarskih majki

''Droga, kriminal, autobusi za dijasporu, samo su neki od razloga zbog kojih majke danas ostaju bez svoje djece. Poslušajte pjesmu i bit će vam jasno''