Zbog šutnje administracije Gradske uprave Grada Mostara i javnih komunalnih poduzeća, zatražena reakcija nadležnih županijskih i federalnih institucija

Građani imaju pravo znati kako izgleda katastar zelenih površina, program zajedničke komunalne potrošnje, mjesečni operativni planovi, koliko komunalna poduzeća imaju zaposlenih i sl. U normalnim lokalnim zajednicama ovakve i slične informacije se mogu naći i na službenim web stranicama.


Komunalni nered u Mostaru – 18 pitanja na koja nadležni ne žele odgovoriti!

Građani imaju pravo znati tko i na koji način troši proračunska sredstva namijenjena za održavanje javne higijene i zelenih površina. Također, građani imaju pravo znati, zašto se iznosi za ove dvije stavke značajno povećavaju iz godine u godinu, dok istovremeno Grad Mostar postaje sinonim za prljav i neuređen grad.


VIDEO: Mreža Naše Društvo – prezentacija druge faze projekta “Pravo na grad”

Na press konferenciji govorili su predstavnici organizacija koje čine koaliciju “Naše društvo” i realizuju projekat “Pravo na grad”, Majda Šehić, iz Centra za psihološku podršku Sensus, Husein Oručević ispred OKC Abrašević i Marin Bago, iz organizacije Futura.


Prezentacija brošure „Proračun za građane“ u Abraševiću

Tri nevladine organizacije OKC Abrašević, Futura i Udruženje mladih psihologa udružene u mrežu “Naše društvo”, predstavile su u Mostaru brošuru pod nazivom "Proračun za građane".


Odabrane najbolje priče – kolumne o gradu Mostaru za mjesec juli/srpanj!

Mreža Naše društvo sa zadovoljstvom objavljuje rezultate natječaja za najbolju priču/kolumnu na temu život u gradu Mostaru za mjesec juli/srpanj.


Poslušajte pjesmu o tugama mostarskih majki

''Droga, kriminal, autobusi za dijasporu, samo su neki od razloga zbog kojih majke danas ostaju bez svoje djece. Poslušajte pjesmu i bit će vam jasno''


Odabrane najbolje priče – kolumne o gradu Mostaru za mjesec juni/lipanj!

Mreža Naše društvo sa zadovoljstvom objavljuje rezultate natječaja za najbolju priču/kolumnu na temu život u gradu Mostaru za mjesec juni/lipanj.


Dijeljenje brošure “Istraživanje o zadovoljstvu građana Mostara javnim uslugama” (FOTO GALERIJA)

Odlučile smo izaći na ulice našeg divnog grada i kroz dijeljenje informativnih brošura upoznati građane Mostara sa rezultatima istraživanja o zadovoljstvu građana Mostara javnim uslugama koje je provelo Udruženje mladih psihologa u okviru projekta "Pravo na grad"


Prezentacija istraživanja o zadovoljstvu građana Mostara javnim uslugama

Udruženje mladih psihologa, članica Mreže Naše društvo, provelo je Istraživanje o zadovoljstvu građana Mostara javnim uslugama.