Zašto zbrinjavanje mulja sa pročistača košta 500.000 KM, ako je taj mulj “bezopasan”!?

Ono što smatramo zanimljivim je činjenica da se u Planu javnih nabavki za 2020. godina nalazi i stavka „zbrinjavanje mulja s PPOV-a“ a planirani iznos je 500.000 KM. Kakav je to mulj gospodo?! Je li toliko „kvalitetan“ da se jedino može izvesti i spaliti u EU, kao onih 800 t iz 2019.?!


Grlom u “maline” – Kako Ljubo rješava javne nabavke!

Objavljujemo isječak iz Zapisnika Kolegija gradonačelnika Grada Mostara iz 2018. godine da šira javnost vidi kako se u Mostaru raspravlja o javnim nabavkama. Vjerujemo da bi Agencija za javne nabavke mnogo toga imala za naučiti od naše Gradske uprave.


Novi dokaz – Direktor JP Komunalno potvrdio netransparentno i nezakonito obavljanje komunalnih djelatnosti u Gradu Mostaru!

Naravno, direktor nije planirao da će ovaj dokument dospjeti u javnost, pa je sasvim otvoreno, priznao sve nezakonite aktivnosti,  koje u suradnju s nadležnim gradskim odjelom, provodi već godinama.


Zna li komandant Ljubo da u krizi trebamo komunicirati aktivno?

Kao i svaki put na papiru sve lijepo piše, ali u praksi ne postoji. Nakon godina samovolje, ni najmanje nas više ne iznenađuje kad Gradska uprava Grada Mostara odbije uključiti građane u proces donošenja odluka ili odbije pristup informacijama. Sada, zahvaljujući koroni, znamo da je mrtvo slovo na papiru i ono što u Strategiji piše vezano za  krizno komuniciranje.


Budite kreativni i osvojite 120 KM! Neka komunalni kaos u Mostaru bude vaša inspiracija.

Mreža Naše društvo sa zadovoljstvom objavljuje da je fotomontaža  Tarika Obradovića izabrana kao najbolji rad  u 1. ciklusu nagrađivanja u okviru projekta Pravo na grad.


Poziv građanima: Kreiranje sadržaja o stanju javnih i zelenih površina u Gradu Mostaru

Voliš grad, čistoću,  javne i zelene površine, dječija igrališta i urbani duh?  Želiš svojim aktivizmom ukazati na problem ili loše stanje parka ispred svoje zgrade, dječjeg igrališta, fontane ili odlagališta otpada, rupa na cestama...?
Dokumentiraj ono što ti smeta u formi teksta, pjesme, kratke priče, kolumne, crteža, videa, fotografije, GIF-a


Zašto je Mostar prljav i zapušten grad?! (VIDEO)

Može li se pojam „fama“ koristiti kada se priča o prljavštini i smeću u Gradu Mostaru?
Kažu da je Fama bila – kći božice Terre , utjelovljenje glasina i loših vijesti. Prema Vergiliju- strašna pernata neman s velikim krilima i hitrim nogama- te koliko je imala perja toliko je imala ušiju, očiju i jezika.
Je li u pitanju „fama“ ili surova realnost naših života, najbolje znaju sami Mostarci, a naša arhiva potvrđuje da prljavština i smeće datira dosta davno, mnogo prije blokada deponije…