U Našem društvu Boška Ćavar

U Našem društvu bila je Boška Ćavar, Mostarka od koje možete naučiti kako se „film prekida“, bori za svoje dvorište, svoj park, svoje građansko JA!


U Našem društvu Marko Romić

Sada već daleke 2012. godine, napisao je Valentin Inzko pismo posljednjim mostarskim vijećnicima, podsjetio ih da im je istekao mandat, zatražio da se raziđu, ali ne i naredio, a oni ga poslušali. Kako je to nekad bilo podsjetili smo se kroz razgovor s jednim od posljednjih 35 mostarskih vijećnika. U Našem društvu bio je psiholog Marko Romić , bivši vijećnik, ali i nesuđeni gradonačelnik...


Kako je Ljubo Bešlić postao epidemiolog i prepoznao nove rizične skupine?!

I dok su za vrijeme stanja nesreće Mostarci poslušno ostajali doma, prali ruke i šili maske, Ljubo i ekipa su radili punom parom na novim idejama kako smanjiti transparentnost u radu Gradske uprave Grada Mostara.


Poziv za učešće u fokus grupama

Mreža Naše društvo objavljuje poziv za učešće građana/ki u fokus grupama na temu stanja zelenih i javnih površina i oblasti komunale.
Predviđeno je plaćanje naknade za učesnike/ce fokus grupa.


Budite kreativni i osvojite 120 KM! Neka komunalno-urbanistički kaos u Mostaru bude vaša inspiracija (3. ciklus)

Mreža Naše društvo sa zadovoljstvom objavljuje da je kolumna Milenka Margete "Baba s mandarinama" izabrana kao najbolji rad  u 2. ciklusu nagrađivanja u okviru projekta Pravo na grad. 

Čestitamo dobitniku, a sve zainteresirane za sudjelovanje u sljedećem ciklusu nagrađivanja pozivamo...


Baba s mandarinama

Špahtlom je zahvaćao žbuku iz plastične kante i čučeći gletao zid u debelim premazima. Jutro je bilo rosno pa se žbuka loše hvatala. – Prokleta vlaga, mrmljao je. – A? Šta kažeš?, pitala je baba. Nije odgovorio ...


Zašto zbrinjavanje mulja sa pročistača košta 500.000 KM, ako je taj mulj “bezopasan”!?

Ono što smatramo zanimljivim je činjenica da se u Planu javnih nabavki za 2020. godina nalazi i stavka „zbrinjavanje mulja s PPOV-a“ a planirani iznos je 500.000 KM. Kakav je to mulj gospodo?! Je li toliko „kvalitetan“ da se jedino može izvesti i spaliti u EU, kao onih 800 t iz 2019.?!


Grlom u “maline” – Kako Ljubo rješava javne nabavke!

Objavljujemo isječak iz Zapisnika Kolegija gradonačelnika Grada Mostara iz 2018. godine da šira javnost vidi kako se u Mostaru raspravlja o javnim nabavkama. Vjerujemo da bi Agencija za javne nabavke mnogo toga imala za naučiti od naše Gradske uprave.


Grad Mostar – Civilna zaštita ili civilna zabluda?

Stožeri/zapovjednici/gradonačelnici/načelnici koji brinu o svojim građanima, osigurali su za njih zaštitne maske, rukavice, dezinfekciona sredstva, a neki čak i dezinfekcione tunele, pakete pomoći za samoizolaciju itd.
A što su od svog štaba/stožera dobili Mostarci?
Upozorenje da ne pale roštilj!
Pogledajte s koliko novca raspolažu…